Om HomeAutomateIT

Hemautomation är högaktuellt och något som kommer bli vanligt i svenska hem de närmaste åren. Trenden började 2012 när det började presenteras tekniska lösningar som var anpassade efter den vanliga konsumenten och de vanliga hemmen. Det är främst i USA som trenden har fått lite fotfäste med produkter som SmartThings och Philips Hue i spetsen. Tidigare har hemautomation och smarta hem endast varit aktuellt för de som antingen har väldigt mycket pengar att lägga på det eller de som kan ordna det själva genom att bygga hårdvaran och sedan programmera den så att den blir smart. 2013 är året då tekniken både blir tillräckligt billig och tillräckligt enkel att använda för vanliga genomsnittskonsumenter.

2013 är också året där man börjar kunna göra mer avancerade lösningar än att bara tända och släcka lampor genom fjärrströmbrytare. Det är nu sann intelligens och automation kommer till hemmen. Lösningar som man kan förprogrammera till att bete sig på ett vist sätt när någon viss sak inträffar och vissa kriterier är uppfyllda. När du vaknar på morgonen mellan 06.00 och 07.00 så startas din “morgonrutin” automatiskt när du vaknar. Kaffekokaren går igång automatiskt så att det står nybryggt kaffe åt dig när du kommer ut i köket och frukost TV:n slås på med morgonnyheterna. Det här bara två enkla exempel på vad man kan göra, men i takt med att tekniken utvecklas börjar möjligheterna snart bara begränsas av fantasin. Nästa steg i utvecklingen är att allt programmerar sig själv allt eftersom du göra saker så att du slipper tänka på det alls. Om du kokar kaffe varje morgon så förstår systemen att du vill ha kaffe varje morgon automatiskt och fixar det åt dig. Det dröjer inte långe innan vi där.

Det kommer bli ett antal fantastiska år framöver för alla oss som gillar teknik och teknikprylar som bara fungerar och underlättar vardagen. Häng med i utvecklingen och få tips på hur man kommer igång genom att följa den här bloggen. Här kommer du kunna läsa om de senaste nyheterna och trenderna inom hemautomation. Du kommer även få massa tips och guider på hur du kommer igång och sist men inte minst kommer vi testa de olika systemen för att sedan rekommendera vad man bör köpa och inte köpa.

*/?>