Hemautomationens intåg i det svenska hemmet 2013

Hemautomationspanel

Hemautomationspanel

2013 kommer bli ett väldigt spännande teknikår som går i hemautomationens tecken. Häng med genom att följa den här bloggen!

Hemautomation och Internet of Things är förmodligen den största revolutionen sedan hemdatorn. Hemautomation kommer att förändra våra liv i samma uträckning som datorerna har gjort de senaste 20-30 åren. 2013 är året då många andra svenska hem blir smarta. Är du osäker kan du läsa om vad hemautomation är här 

Det har länge varit möjligt att automatisera saker i hemmet. Tekniken har funnits och nästan alla har internetuppkoppling hemma. Problemet har varit att det har varit väldigt dyrt eller komplicerat att komma igång. Du var antingen tvungen att specialbeställa färdiga produkter och anlita någon för att få de installerade eller så var du tvungen att köpa egna kretskort och bygga allt själv ifrån grunden.

Trenderna är tydliga

Under 2012 har vi sett tydlig som också har väckt intresse bland vanliga människor. Trenden där vardagliga elektronikprylar blir “smarta” genom att gör det möjligt för dem att prata med varandra och att kommunicera över internet. Vi har sett massvis med produkter som har visats upp olika mässor den senaste tiden och alla teknikbevakare skriver sig varma om den här utvecklingen. Googla på “tekniktrender 2013” så får du se. Säg till om du hittar någon vettig lista som inte nämner något om Internet of Things, hemautomation eller M2M (Machine to machine).

Hemautomationen gör sitt intåg i de svenska hemmen under andra halvan av 2013

Automatisk kattmatare

Automatisk kattmatare

I takt med att tekniken bli mer tillgänglig och kan massproduceras kommer både priserna pressas ned och systemen kommer bli mycket mer användarvänliga. Därför kommer 2013 bli året då Internet of Things och hemautomationen når de svenska hemmen. Det kommer lanseras många väldigt intressanta tjänster och lösningar för att automatisera ditt hem under året. SmartThings, Lockitron, Ubi, PlantLink, LumaWake, Philips Hue är bara några av hel uppsjö av exempel. Jag kommer följa utvecklingen och rapportera om allt som är värt att veta för både de inbitna entusiasterna och för nybörjarna som är nyfikna på det här med hemautomation. Jag kommer bjuda på recensioner av produkter och lösningar, förklaringar av tekniska termer och standarder som används av hemautomeringsystemen och massor av tips. Alla intressanta lösningar kommer att granskas i detalj här på bloggen en efter en. Så spara den här bloggen som ett bokmärke och kom tillbaka för mer information snart!

No comments yet.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

*/?>